Door heel het land zijn leraren actief met drones in de klas. Een aantal scholen heeft inmiddels de weg naar de conferentie op 7 november a.s. gevonden. In deze blog maak je kennis met een aantal collega's die drones gebruiken in hun lessen.

Op de locatie Geldermalsen verzorgt Helicon Opleidingen diverse groene mbo studies. Denk aan bijvoorbeeld boom- en fruitteelt, instructeur buitensport en dierverzorging. Drones doen als hulpmiddel steeds meer hun intrede in deze sectoren. Zo worden drones in de glastuinbouw ingezet en kun je leren hoe je vanuit de kayak video's maakt om meer klanten warm te maken voor de outdoor watersport. Docent Jan van Lavieren heeft een Mavic Air voor zijn studenten aangeschaft om percelen automatisch te laten verkennen. Daar blijft het niet bij, want er worden ook drone lessen gegeven en er is een keuzedeel op komst over drones toepassen in de landbouw.

Iets zuidelijker staat Het Hooghuis Stadion in Oss. Docent Ruud van Weerden experimenteert al een paar jaar met drones. Hij laat zijn vmbo leerlingen drones bouwen in het STOOOM-lab. Ruud heeft een Tello drone aangeschaft om te laten programmeren in Scratch. Om nog meer met drones en andere technologie te kunnen doen is er een LOF aanvraag ingediend. Ondertussen vliegen leerlingen verder in de drone club van de school.

Er zijn al volop goede voorbeelden van gebruik van drones in de klas aanwezig. Tijdens de conferentie ontmoet je enthousiaste en ondernemende collega's, zoals Jan en Ruud. Naast deze scholen hebben onder andere ROC Aventus uit Apeldoorn en het Koning Willem I College uit 's-Hertogenbosch besloten om af te reizen naar de Onderwijsconferentie Drones 2019.

Het maakt niet uit of je al veel of nog niet zo veel ervaring hebt met drones. Naast (v)mbo zijn ook bijvoorbeeld Technasium scholen en leerkrachten uit het basisonderwijs van harte welkom. Pak deze conferentie mee om je te oriënteren en goed te laten informeren over de mogelijkheden en regels omtrent het vliegen.