Inmiddels is het alweer ruim een half jaar geleden. In deze update een korte stand van zaken over drones in het onderwijs.

Het belangrijkste nieuws in de afgelopen maanden is het uitstel van de nieuwe EU drone regels naar 31 december 2020. Tot die tijd kun je nog ROC-light halen (de bedrijfsvergunning om buiten met een drone te vliegen). Piloten en toestellen zet je op deze vergunning.

Met enkele scholen, die op de conferentie aanwezig waren, hebben wij nog steeds contact. Zo zijn docenten van het VierTaal College afgelopen week geslaagd voor ROC-light. Met KSE uit Etten-Leur gaan we na de zomervakantie kijken naar onze doorlopende leerlijn drones voor het vmbo.

Naast Project Drones en de Agri Drone Challenge is er ook een Infra Drone Challenge beschikbaar voor bovenbouw vmbo (profiel BWI). Het inscannen van een gebouw staat als drone operatie centraal.

In samenwerking met Techni Science komt er in september voor VO scholen, die STEAM verzorgen, een drone werkboek uit. Er is al een gratis challenge beschikbaar voor de DJI Tello Edu.

De ontwikkelingen in de drone industrie blijven wij voor het onderwijs op de voet volgen.