Begin november vond de eerste editie plaats van onze conferentie. In deze blog een korte terugblik op de Onderwijsconferentie Drones 2019.

Aan de conferentie deden ruim twintig deelnemers mee. De meeste aanmeldingen kwamen uit het voortgezet onderwijs. Een kleine meerderheid van de deelnemers was al actief met drones.

Na een korte aftrap in Rozet, Arnhem verzorgden Wiebe de Jager (Dronewatch), Anne Topma (Techni Science) en Youri van Helden (AceCore Technologies) de keynotes.

Drones worden steeds compacter, lichter en gaan sneller richting 'end of life'. Vanaf 1 juli 2020 zijn er nieuwe drone regels, die in alle EU lidstaten gelden. Vanaf 250 gram moet je als recreant of beroepsmatig gebruiker een opleiding volgen en examen maken. Daarmee vlieg je in de open categorie met een EU Dronebewijs, dat vijf jaar geldig is.

In de middag waren er workshops. Anne demonstreerde de Tello Edu en Sander ging in op ROC-light, waarbij kaartlezen werd geoefend. Bart van Maarle (Speeddrones.nl) liet componenten van een drone aan elkaar solderen. Sem gaf vliegles in het kader van Remote Piloted Aircraft License.

Een eerste terugblik op de conferentiedag vond plaats tijdens een gezellige borrel na afloop. Uit de online evaluatie is opgehaald dat er behoefte is aan praktijkvoorbeelden van docenten en aparte workshops voor (v)mbo scholen. Deze mogelijkheden gaan we in 2020 verkennen.