Ook in het mbo wordt lesgegeven met drones. Drone Class helpt scholen met het lesprogramma, examens, toestellen en meer.

Tijdens een mbo opleiding mag een student kiezen uit een of meerdere keuzedelen, die passen bij het beroep waarvoor geleerd wordt. Het keuzedeel Droning toepassingen gaat in op het (leren) vliegen met drones en met name op de toepassing van drones in het werkveld.

Opleiding Handhaving Toezicht en Beveiliging van het Rijn IJssel in Arnhem biedt inmiddels de mogelijkheid om het keuzedeel Droning toepassingen te volgen. Vanuit Drone Class ondersteunen wij met een ontwikkeld lesprogramma inclusief examen, toestellen en een excursie op ons kantoor.

In de komende maand volgen de studenten lessen op school, waarbij binnen en buiten met drones gevlogen worden. Aan het eind wordt er een praktijkexamen afgenomen, waarin een vluchtvoorbereiding en korte examenvlucht worden uitgevoerd. De studenten hebben verder de mogelijkheid om hun EASA A1-A3 certificaat online bij Drone Class te halen.

Wij hebben inmiddels verschillende mbo's geholpen en zijn op zoek naar nieuwe scholen, die ook werk willen gaan maken van drones!