Een nieuwe drone competitie voor vmbo scholen en praktijkonderwijs in Nederland om bij leerlingen van de onderbouw een technische profielkeuze te stimuleren.

Leerlingen gaan de slag met het bouwen van een race drone en het bedenken van een battle drone die drones van andere scholen moet gaan verslaan. Voor leerlingen die liever technologie toepassen is er een opdracht om met een Mavic Air een foto, video en 3D model op locatie te maken.

Alle leerlingen werken ondertussen aan een LOB opdracht, waarin twee succesvolle voorbeelden van bedrijven die met drones werken centraal staan. Verder kan de school een intern kampioenschap organiseren om de beste vliegers te selecteren voor de competitie.

Voor docenten is het extra aantrekkelijk om mee te doen. Zij ontvangen een drone opleiding van Drone Class, vliegles en een kant-en-klaar lespakket met alle benodigde drones en materialen.

Project Drones wordt in het voorjaar van 2020 getest middels twee pilots. Er is een Brabantse pilot met vier scholen en een pilot 'Rest of the World', waar nog scholen zich voor kunnen aanmelden. Bekostiging kan geregeld worden via STO.

Kijk voor meer informatie op de website van Project Drones.