Tijdens de Onderwijsconferentie Drones 2019 komt ook het werkveld aan het woord. Dronebedrijf AceCore Technologies uit Oss timmert met haar drone oplossingen flink aan de weg. Zij begeleiden ook mbo stagiaires vanuit het Koning Willem I College te 's-Hertogenbosch.

Op de werkplaats van de begane grond staan twee bijzondere drone modellen, de NEO en de ZOE. Beide drones kunnen door hun ontwerp in de regen vliegen en een behoorlijk zware camera als payload dragen. Elke drone wordt met de hand gebouwd, waarbij de klant specificaties kan meegeven om de drone op maat te laten maken.

Het team van AceCore Technologies is jong. De gemiddelde leeftijd zit onder de 30 jaar. Het team heeft al verschillende grote opdrachtgevers gehad, waaronder HBO's Game of Thrones en de Formule 1. Klanten komen uit alle windstreken. Maar men vergeet niet de eigen stad en regio. Zo zijn er stagiaires vanuit het mbo - die al een paar maanden meelopen - en een middelbare scholier mag een weekje aanhaken voor een schoolwerkstuk.

De behoefte aan goed geschoold technisch personeel is hier voelbaar. De drones worden nu en ook in de toekomst door mensen bestuurd. Men is nuchter als het gaat over autonoom vliegen (Beyond Visual Line of Sight - BVLOS). Deze ontwikkeling komt stap voor stap dichterbij, maar kent ook beperkingen.

Tijdens de conferentie ontmoet je dit bedrijf tijdens de keynote (12.15 - 12.45 u.). Als je kiest voor het ROC-light ticket dan kun je tijdens de lunch met alle keynote sprekers persoonlijk kennismaken.