F86 Sabre

Op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht staat 100 jaar later het Nationaal Militair Museum. Een indrukwekkend gebouw met een spectaculair dak.

In het Nationaal Militair Museum ontdek je alles over de Nederlandse krijgsmacht. Bij binnenkomst kun je naar het indrukwekkende Arsenaal lopen, waar militaire grond- en luchtvaartuigen ten toon worden gesteld. Zo sta je oog in oog met een LEOPARD 2A6 GEVECHTSTANK. Verder zie je de allereerste en snelste straaljager van de luchtmacht. Er zijn in het museum zes themaruimtes. In elke zaal staat de geschiedenis en ontwikkeling van de krijgsmacht centraal.

Het leger staat aan de wieg van de drone. De eerste drone vloog tijdens de negentiende eeuw om een oorlog tussen twee landen in Europa te beëindigen. Het was een onbemande luchtballon! Op koers met een tijdsmechanisme die bommen losliet op een stad. Na de Tweede Wereldoorlog vlogen drones tijdens de Vietnamoorlog met camera’s in de lucht om inlichtingen te verzamelen. Drones worden nog steeds ingezet in het leger. Primair is het nut om continu in de lucht te zijn voor verkenning van gebied en om doelen snel uit te schakelen.

Het Nationaal Militair Museum is een indrukwekkende locatie. Het is een logische keuze voor de Onderwijsconferentie Drones op 29 oktober 2019. Tijdens de lunch (12.45 – 14.00 u.) heb je voldoende tijd om het museum te verkennen.