F86 Sabre

Op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht staat 100 jaar later het Nationaal Militair Museum. Een indrukwekkend gebouw met een spectaculair dak.

Het leger staat aan de wieg van de drone. De eerste drone vloog tijdens de negentiende eeuw om een oorlog tussen twee landen in Europa te beëindigen. Het was een onbemande luchtballon! Op koers met een tijdsmechanisme die bommen losliet op een stad. Na de Tweede Wereldoorlog vlogen drones tijdens de Vietnamoorlog met camera’s in de lucht om inlichtingen te verzamelen. Drones worden nog steeds ingezet in het leger. Primair is het nut om continu in de lucht te zijn voor verkenning van gebied en om doelen snel uit te schakelen.

Het Nationaal Militair Museum is een indrukwekkende locatie. Inmiddels hebben we vanuit de organisatie van de conferentie besloten om elders neer te strijken. In Rozet, een multi-functioneel centrum in hartje Arnhem. Ook een gebouw met de nodige statuur. Rozet heeft eerder een innovatief festival (INNOVATE) en indoor drone race (Library Cup) gehost. Kortom, een prima locatie.